Pripravci za vanjsku i unutarnju primjenu

Melemi, tigrova mast, magic breath, magic oil, SOS gel, gel za ublažavanje bolova, serum za uklanjanje bradavica, serum za tretiranje strija, serum za tretiranje popucalih kapilara, ulje protiv iritacija, supozitoriji, vagitoriji…

Snaga fitoaromaterapije se očituje u formuliranju i izradi visoko efikasnih preparata, koji osim što njeguju – i liječe naše tijelo. Najveći postotak bilja koje koristimo same beremo na netaknutim livadama, sušimo i maceriramo.

Melem od gaveza

Korijen gaveza maceriramo toplo/hladnim postupkom u kokosovom i rižinom ulju, a zatim dodajemo djevičanski pčelinji vosak i birana eterična ulja. Veganska varijanta, naravno, ne sadrži pčelinji, nego jojobin i rižin vosak. Gavez je biljka koja snažno regenerira, toliko snažno da se ne koristi na otvorenim ranama, pomaže pri zarastanju kosti, ozdravljuje tetive, ima čak i anti-age djelovanje, te lagani analgetički učinak.

Melem od nevena

Za ovaj melem koristimo cvjetove nevena macerirane u hladno prešanim uljima – suncokret, kukui i riža. Uvijek koristimo organski pčelinji vosak  (osim za vegansku varijantu), dodajemo CO2 nevena i vitamin E. Ovaj melem koristi se za njegu i regeneraciju suhe, oštećene i iritirane kože.

All heal melem

Ovo je naša Panacea!!!
Po originalnoj recepturi napravile smo sinergijski melem u kojem smo koristile naše poznato bilje (kantarion, stolisnik, divizma, ranjenik) i ono malo
egzotičnije (tepezchouite i centella). Koristimo ga za sve iritacije kože, ubode, porezotine, opekotine, manje rane, fleke, zanoktice, žuljeve…

Melem za sinusitis

Ovaj visoko funkcionalni aromaterapijski pripravak za sinusitis i glavobolju baziran je na maceratima divizme, stolisnika i kantariona, organskom pčelinjem vosku, organskim maslacima, te izrazito funkcionalnim eteričnim uljima.

Nanosi se na sljepoočnice, gornje i donje sinuse, pod nos, na stražnju stranu vrata, te na kost iza uha – nikako se ne smije mazati u nos i u neposrednu blizinu očiju!

Zbog visokog sadržaja eteričnih ulja njegova se upotreba ne preporučuje djeci, trudnicama i dojiljama.

Tigrova mast

U našoj alkemijskoj kuhinjici smo malo modificirale originalnu recepturu i prilagodile je našim ekološkim i aromaterapijskim postulatima – tako da u ovoj masti NEMA petroleuma, niti parafina, niti vazelina, niti nekih čudnih nepoznatih kemija.
Ono čega ima je: macerat kantariona, djevičanski pčelinji vosak i funkcionalna eterična ulja analgetičkog, spazmolitičkog i antimikrobnog djelovanja.
Tigrova mast se koristi uobičajeno – mazanjem na bolna područja, a ne preporučuje se djeci, trudnicama i dojiljama.

Magic breath

Ovaj aromaterapijski pripravak sastoji se od baznih ulja (macerata ljekovitog bilja) i eteričnih ulja u najvišim dozvoljenim koncetracijama. Ublažava simptome prehlade, upale grla i različitih viroza.

Nanosi se po potrebi na prsa, torakalni dio kralježnice, vrat i – stopala!

Premda nismo otkrile nuspojave, ne preporučujemo ga djeci, trudnicama i dojiljama.

Magic oil

Ovaj uljni serum je naš svojevrsni homage izvornoj recepturi tvrtke Oshadhi, koju su uvažene kolege fitoaromaterapeuti velikodušno podijelili.

Magic oil pomaže u ublažavanju iritacija, crvenila, svraba… ali se preporuča i kao izuzetno efikasan anti-age pripravak. Mogli bismo reći: čista magija u maloj bočici.

Nanosimo ga bez ograničenja, po potrebi.

Ne preporučuje se djeci, trudnicama i dojiljama.

SOS gel

Pripravak koji bi se trebao naći u svakoj kućnoj ljekarni!

Ublažava iritacije, ubode insekata, zacjeljuje lakše opekotine i porezotine; djeluje antibakterijski – a izuzetno je nježan i siguran za uporabu. Baza mu je organski gel aloe vere, macerat tepezcohuitea, birani hidrolati i eterična ulja.

Koristi se bez ograničenja, po potrebi! Premda je izrazito siguran za uporabu, savjetujemo trudnicama i dojiljama da se posavjetuju sa svojim liječnikom.

Gel za ublažavanje bolova

Na bazi organskih hidrolata i macerata ljekovitog bilja, izradile smo efikasan gel koji će pomoći ublažiti mišićnu bol. Snagu djelovanja duguje odabranim i efikasnim eteričnim uljima, a primjenjuje se po potrebi.

Ugodan je za primjenu i lako se upija.

Serum za uklanjanje bradavica

Snažan preparat koji iziskuje odgovornost i ustrajnost u primjeni – da bi se pokazala njegova velika djelotvornost.

Pakiramo ga u bočice sa kistom, da bi primjena bila jednostavnija, jer ga treba pažljivo i strogo lokalno primjenjivati.

Serum za tretiranje strija

Napravljeno je pomno, poštujući zahtjeve kože trudnica (njima najčešće izrađujemo ovaj pripravak) – potpuno “sigurna” hladno prešana ulja i macerati, sa ekstremno malom dozom dozvoljenih eteričnih ulja.

Upija se brzo i intenzivno njeguje, a preporučujemo ga za njegu kože trbuha, grudi i bokova.

Serum za tretiranje ispucalih kapilara

Naš serum za kapilare poboljšava elastičnost i čvrstoću kapirala, ali i podstiče mikrocirkulaciju, pa je izuzetno koristan za tretiranje umornih nogu.

Glavni sastojak mu je tamanu ulje, macerat centelle i smilja, uz druga odgovarajuća hladno prešana ulja i aktivne sastojke.

Nanosi se bez ograničenja, potpuno je siguran, ugodan i efikasan.

Anti herpes gel – serum

Preduhitrite ili značajno ublažite herpes!

Aromaterapijski pripravak koji doista sprječava razvoj herpesa, ukoliko se na vrijeme primjeni. A ako ste malo zakasnili i herpes se već pojavio, onda će ublažiti bol i sve neugodne senzacije.

Serum za tretiranje iritacija

Funkcionalna mješavina macerata i hladno prešanih ulja, koja će ublažiti svrbež i crvenilo kože. Nanosi se na vlažnu kožu tijela po potrebi.

Ovaj proizvod ne preporučujemo trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 6 godina.

Supozitoriji

Zbog izuzetne sposobnosti resorpcije debelog crijeva supozitoriji su odličan način da se ljekoviti sastojci unesu u organizam.

Izrađujemo nekoliko vrsta supozitorija po Vašim individualnim potrebama (hemoroidi, anti-virus, urinarne infekcije…).

Vagitoriji

Jedno od najznačajnijih postignuća aromaterapije je primjena visoko funkcionalnih eteričnih ulja u lječenju HPV-a.

Izrađujemo vagitorije po Vašim individualnim potrebama, za različite oblike upala i iritacija urinarnog i genitalnog trakta.