Macerati

Smilje, neven, stolisnik, gavez, tepezcohuite, gotu kola, kamilica, kantarion…

Sve macerate radimo u odabranim mješavinama hladno prešanih, brzo upijajućih, visoko kvalitetnih ulja: makadamija, marelica, riža, maslina, suncokret, badem, kukui…

Smilje (lat. Helichrysum italicum)

Smilje – cvijet koji ne vene – ima rijedak kemijski profil koji uključuje snažne protuupalne spojeve – alfa, beta i gama kurkumen – te neril acetat koji opušta mišiće i djeluje protiv grčeva.

Macerat smilja možete koristiti za uklanjanje strija, ožiljaka, bora, varikoznih vena, kapilara, ekcema i psorijaze. Kao prirodno sredstvo pomaže kod suhe, oštećene i iziritirane kože, opeklina i modrica, a najpoznatiji je po izvrsnom anti-age djelovanju.

Kantarion (lat. Hypericum Perforatum)

Macerat kantariona služi za zacjeljivanje lakših opekotina, nagnječenja, čireva, akni…

Također zacjeljuje ranice, krastice, ublažava hemoroide, strije i manje ožiljke.

Odličan je izbor za masažu, obzirom da povoljno djeluje na cirkulaciju. Vrlo je učinkovit kod upale mišića i živaca, reume, gihta, išijasa i sl.

Kantarionovo ulje smiju koristiti i trudnice protiv strija.

Oprez! Kantarion je lagano fototoksičan, stoga namazane dijelove tijela ne bi trebalo izlagati jakom suncu.

Stolisnik (lat. Achillea Millefolium)

Macerat stolisnika djeluje prouupalno i antibakterijski.

Odličan je za umirenje svih nadražaja na koži, manjih ranica i raznih oštećenja.

Gavez (lat. Symphytum officinale)

Koristi se kod boli zglobova, udaraca i nagnječenja. Djeluje nakon operativnih zahvata, a koristi se i u tretiranju akni i ekcema.

Također pomaže u liječenju i prevenciji osteoporoze.

Dokazano je da slomljena kost tretirana gavezom zarasta čak i 4 puta brže.

Oprez! Ne nanositi na otvorenu ranu i ubode.

Neven (lat. Calendula officinalis)

Macerat nevena djeluje protuupalno, liječi, dezinficira i zacijeljuje rane na koži. Uz to regenerira i omekšava kožu, pa se osim za rješavanje ozbiljnih dermatoloških problema može koristiti i za svakodnevnu njegu. Koristi se kod gotovo svih kožnih oboljenja: akne, čirevi, psorijaza, seboreja, dermatitisi i ostale infekcije kože. Također se koristi kod alergija, opekotina, lječenju hemoroida, varikoznih vena…

Siguran je za njegu osjetljive i dječje kože, obzirom da su zabilježene alergijske reakcije izuzetno rijetke.

Tepezcohuite (lat. Mimosa Tenuiflora Willd.)

Tepezcohuite je divna biljka sa područja Južne Amerike, poznata i kao “drvo za kožu”. Macerat ove biljke smanjuje bolove, sprječava infekcije kože i potkožnog tkiva, djeluje kao iznimno snažan cikatrizant kod opeklina i razderotina. Možete ga koristiti za puno namjena, uključujući i kao pomoć kod bakterijske infekcije kože gdje je superioran pred mnogim drugim maceratima. Ugodan je i za svakodnevnu njegu, dajući tonus zreloj koži. Uz macerat gotu kole i smilja, jedan je od “anti age” macerata. Također je iznimno blag i za vrlo osjetljivu kožu.