Kada smo ideju o proizvodnji ručno rađene potpuno prirodne kozmetike odlučili sprovesti u djelo, kako to obično biva, naše se okruženje podijelilo u dva tabora. Istomišljenici su s oduševljenjem odobravali veliki obiteljski entuzijazam, dok su skeptici tvrdili kako je riječ o samo još jednom podilaženju trendovima zdravog života. Međutim, ono što je svima bilo krajnje intrigantno je – naše ime. Tako dolazimo i do odgovora na prvo pitanje: zašto …

Illegal lotus

Lotos je simbol jednostavne ali savršene ljepote, kojeg još od davnina u dalekoistočnim religijama smatraju svetim cvijetom neokaljane čistoće, vječitog života, ljubavi, mudrosti i duhovne snage. Plavi lotos je središnji cvijet egipatske umjetnosti, kulture, religije i mitologije. Uljepšat će svaki krajolik jer raste i u blatu, ne primivši na sebe ni kap mulja. Osim iznimne ljepote, lotos je i ljekovit, a narodi Azije od davnina u svakodnevnoj prehrani koriste cvjetove, sjemenke i stabljike korijena.

Korijen lotosa je duboko u zemlji, stabljika u vodi, list u zraku, a cvijet je okrenut ka suncu. Lotos predstavlja jedinstvo svih elemenata, a metaforički ukazuje na životni put kojeg svaka osoba mora proći da bi spoznala svoje najveće potencijale. Savršeno simbolizira neraskidivu vezu čovjeka i prirode, što se u potpunosti poklapa s našim životnim načelima. Illegal Lotus je sinonim za najkvalitetnije prirodne sastojke iz kojih nastaju proizvodi koji su i svojstvima i izgledom, miljama daleko od bilo kakvog konvencionalnog razmišljanja.

Prirodna kozmetika

Facebook Stranica

Naša obitelj živi u dubokom skladu s prirodom i iznimno poštujemo sve prirodne zakonitosti. Priroda nam tako velikodušno daje sva svoja bogatstva, a većina svijeta joj za te dobrobiti uzvraća bezrazložnim osvetničkim uništavanjem. Vjerujući kako je u vremenu destrukcije svaki pojedinačni doprinos u očuvanju prirodne ravnoteže važan, mi recikliramo sve što možemo i ne zagađujemo okoliš, a prema prirodi se odnosimo zaštitnički, iznova joj se zahvaljujući na svim prekrasnim darovima iz kojih nastaju naši proizvodi.

Proizvodnja prirodne kozmetike se tako nadovezala kao logični slijed događaja. Svaki član naše obitelji daje svoj doprinos u proizvodnji, a svi godinama koristimo prirodnu kozmetiku za osobnu higijenu. Naši proizvodi nastali su iz velike ljubavi prema prirodi i biljnom svijetu. Od početka smo si postavili jasne ciljeve i proizvodimo prirodnu kozmetiku od isključivo biljnih i dokazano najkvalitetnijih sastojaka. Uz hladno prešana organska ulja i maslace, našoj prirodnoj kozmetici i sapunima dodajemo prirodne macerate ljekovitog bilja koje same sakupljamo, poput macerata nevena, kamilice i gaveza. Neki naši proizvodi sadrže minimalne količine konzervansa nužnog za očuvanje trajnosti, ali i tada koristimo isključivo najkvalitetniji ekološki konzervans. Ne pristajemo na nikakve kompromise i njegujemo pošten i iskren odnos prema svim našim kupcima. Stoga ćemo vam uvijek nuditi proizvode spravljene od najkvalitetnijih sastojaka i po originalnoj recepturi, veselog i razdraganog izgleda koji će vam iznova izmamiti osmijeh na usne.

Naša najveća motivacija je užitak u svakom trenutku kojeg provedemo u stvaranju proizvoda koji blagotvorno djeluju na ljudsko zdravlje, a uz to svojim maštovitim dizajnom obogaćuju svakodnevicu. Istinski vjerujemo i volimo to što radimo i nadamo se kako ćete i vi to prepoznati.

Art

Facebook stranica

Nakit Illegal Lotus Art stvoren je sa željom da se spoji s duhom Majke Zemlje i prenese njenu beskrajnu ljepotu, snagu i mudrost na sve koji ga prepoznaju i nose.

Zato koristimo darove koje nam Majka Zemlja nesebično pruža: poludrago kamenje, metale, glinu, biljke, sjemenke, prirodne i antikne materijale poput svile, lana, konoplje … uvijek inspirirani snagom prekrasne energije ljubavi kojom smo obavijeni.
Svi materijali kojima se služimo imaju svoje zasebno metafizičko značenje i ulogu, ali se usuđujemo vjerovati da je naša ljubavna nakana proizvela sinergiju koja seže iznad samih sastojaka. Mi vjerujemo i podržavamo sve tragaoce za Dušom, sve iscjelitelje ove divne planete, poštujemo Divlju Ženu i Divljeg Muškarca, a iznad svega cijelim svojim srcem bezgranično volimo ovaj dom među zvijezdama – našu veličanstvenu Gaiu. Stvaramo predmete koji ispunjavaju naše duše radošću, kroz koje učimo i rastemo, koji dolaze iz mjesta Ljubavi.

Illegal Lotus Art nas podsjeća da smo svi mi sveta bića, uvijek podržana i voljena od strane naše Majke, duboko međusobno povezani skrivenim nitima. Te niti oživljavamo kada osjećamo i prihvaćamo ljepotu stvaranja.