Prirodni, ručno rađeni sapuni

Sapune izrađujemo postupkom hladne saponifikacije, koristeći najkvalitetnija hladno prešana ulja, maslace, gline, ekstrakte biljaka i druge vrijedne dodatke koji čiste, kondicioniraju i njeguju kožu lica i tijela. Izrađujemo ih u malim serijama, pomno pazeći na svaki sapun ponaosob – tako da smo ponosni ne samo na atraktivan izgled naših sapuna, nego i na izrazito kvalitetne i unikatne formulacije. Slike sapuna u nastavku samo su primjeri tehnika koje koristimo, obzirom na male serije i inspiraciju prilikom izrade sapuna, naši sapuni variraju izgledom – no formulacije ostaju iste. Fotografije dostupnih sapuna uvijek vam možemo poslati!

Sapuni od svježe pulpe avokada

U svim našim avokado sapunima koristimo zdrave, zrele plodove te divne biljke, dodajemo i hladno prešano ulje avokada, Tussah svilu (osim ako su veganski, onda dodajemo zobenu svilu), shea maslac, koloidnu zob, kaolin glinu, te maslinovo, ricinusovo, kokosovo i palmino ulje.

Ovi sapuni su nježni i namijenjeni su pranju lica i tijela.

Sapuni za kozjim mlijekom

Dobrobiti kozjeg mlijeka u njezi i čišćenju kože su mnogostruke – a nama je najvažnije da ovi sapuni ne iritiraju, niti isušuju osjetljivu kožu, pa ih rado koriste i djeca. Radimo ih od 100% kozjeg mlijeka (to znači da ne dodajemo vodu!) i biranih ulja i maslaca – tu se izmjenjuju mango, kakao i shea maslac, bademovo, konopljino i laneno ulje, uz uobičajene sastojke naših sapuna: maslinovo, ricinusovo, kokosovo i palmino ulje, Tussah svilu i kaolin glinu.

Sapuni sa koloidnom zobi

Znamo da je koloidna zob S.O.S. sastojak za umirenje i njegu atopične kože i sretni smo što su se te kvalitete očuvale i nakon saponifikacije – ovi sapuni su nježni i “glatki”. U ovu grupicu dodajemo najčešće ulje avokada i badema, shea i kakao maslac, macerat nevena ili kamilice, nafiniju glinu i Tussah svilu, te naša “uobičajena” ulja i maslace (maslina, ricinus, kokos, palma).

Peeling sapuni

Kada poželimo malo energičnije tretirati kožu tijela, uzet ćemo peeling sapun! Uz mango ili shea maslac, dodajemo macerat stolisnika, ulje lana ili konoplje, ulja masline, ricinusa, kokosa i palme, te Tussah svilu i fine gline, a za efekt peelinga zadužene su mljevene koštice marelice i masline.

Sapuni sa aktiviranim ugljenom – detox

Aktivirani ugljen, uz dodatak zeolit i kaolin gline, ima visoku sposobnost absorpcije toksina. Ovi sapuni su namijenjeni masnijoj (čak i aknastoj) koži, pa u njih dodajemo ulje neema (antibakterijsko djelovanje), macerat stolisnika i mango maslac, uz maslinovo, ricinusovo, kokosovo i palmino ulje.

Veganski sapuni

Veganski sapuni su namijenjeni svima koji ne žele baš nikakav sastojak životinjskog porijekla u svojim sredstvima za pranje i njegu. Zato smo morali izbaciti našu omiljenu Tussah svilu, te – naravno – ni ne pomisliti na dodavanje životinjskog mlijeka. A da bi i ovi sapuni bili nježni i njegujući, koristimo fina hladno prešana ulja i maslace (maslina, ricinus, kokos, shea, kakao, badem, avokado…), kaolin glinu i ručno rađeno, svježe zobeno ili bademovo mlijeko.